Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Seksuele gezondheid

Referentiepersonen Seksuele Gezondheid

31/01/2024

Sinds januari 2024 zijn Ine Noël (Schans 123) en Lissy Wans (hoofdbegeleider
Wal 6) het aanspreekpunt om de kwaliteit van de seksuele gezondheid binnen Sint Oda te bevorderen. Ook bieden
ze ondersteuning aan ouders, collega’s en andere betrokkenen bij de zorg voor de zorggebruiker. 

Ze werken aan vormingen op maat van onze doelgroep en hopen hiermee de werknemers en het netwerk tips en handvaten te kunnen meegeven om het thema te implementeren in onze zorg naar de bewoners.

Ine en Lissy stellen zich graag even voor

ine noel.png

Ik ben Ine Noël en werk op schans 123. Na een carrière als zelfstandig vroedvrouw, heeft het toeval me op Sint Oda gebracht. Als vroedvrouw besteedde ik mijn tijd, naast begeleidingen, vooral in het geven van uiteenlopende vormingen en infoavonden, alsook in het sensibiliseren van jongeren rond seksualiteit en grenzen. Van daaruit heb ik dan ook de opleiding van Seksuologisch hulpverlener gevolgd. 

Sedert 2019 sta ik in de leefgroep bij zorggebruikers met moeilijk verstaanbaar gedrag.

Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik de ervaringen die ik heb opgedaan als vroedvrouw en de ervaringen vanuit de leefgroep, kan en mag combineren in deze functie van referentiepersoon seksuele gezondheid. 

 

Lissy.jpg

 

Ik ben Lissy Wans en werk momenteel 11 jaar voor Stijn vzw, waarvan 6 jaar op Sint Oda en nu bijna 2 jaar als hoofdbegeleider van wal 6. Ik heb orthopedagogie gestudeerd aan de KHLim (nu UCLL). Na een paar jaar te werken met personen met een meervoudige beperking heb ik besloten om een opleiding seksuele hulpverlening te volgen. Met als doel meer kennis op te doen rond seksualiteit en dit vooral bij personen met een meervoudige/fysieke beperking. Die kennis hoop ik nu te kunnen gebruiken als referentiepersoon seksualiteit.

 

Heb je vragen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Je kan ons mailen via
seksuelegezondheid@oda.stijn.be