Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Sint Oda neemt Olleke Bolleke onder de vleugels

Sinds 1 januari dit jaar maakt Olleke Bolleke - de peutertuin van Sint-Gerardus in Peer - officieel deel uit van Sint Oda.

22/01/2024

Olleke Bolleke verleent zorg aan peuters met een meervoudige en/of complexe zorgvraag. Op dit moment gaat het over 7 kindjes tussen 0 en 4 jaar oud die op weekdagen terechtkunnen in Olleke Bolleke. Voorlopig is dat nog in de vestiging in Peer, maar tijdens de zomermaanden zal de groep verhuizen naar de campus van Sint Oda in Pelt. 

Verhuis 

“In de loop van de zomer nemen het personeel en de kindjes hun intrek in het oude hoofdgebouw aan de Breugelweg waar nu de ergotherapeuten hun lokalen hebben”, vertelt coördinatrice Simone Stielstra. “Als de ergotherapeuten verhuisd zijn naar de nieuwbouw, kunnen we de lokalen klaarmaken voor de komst van Olleke Bolleke.” 

“Het basisteam bestaat uit twee opvoedsters, een verpleegster en een ergotherapeute”, vertelt Simone. “Daarnaast zullen ook logopedisten, kinesisten en bewegingstherapeuten van Sint Oda zorg verlenen aan de kinderen. Het team wordt dus een pak groter."

En dat is niet het enige pluspunt volgens Simone. "Door de overstap naar Sint Oda kunnen de kindjes en de begeleiders ook gebruik maken van onze faciliteiten waaronder het zwembad en de speeltuintjes."