Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Sint Oda en Natuurpunt voegen bospercelen samen tot 15 hectare Lindelsbos

In samenwerking met Natuurpunt Pelt worden 15 hectare bos ingericht op maat van onze zorggebruikers en buurtbewoners.

15/04/2024

Natuurpunt Pelt kocht 10 hectare bos op van verschillende eigenaars en daar voegde Sint Oda 5 hectare bospercelen aan toe. Zo ontstaat er een groot Lindelsbos van maar liefst 15 hectare aan de Ballaststraat en Langstraat op Lindelhoeven. 

Recreatieve ruimte

Het beheer van het bos ligt bij Natuurpunt, het zal geen natuurreservaat worden maar gebruikt worden voor sociale en recreatieve ruimte voor zowel buurtbewoners, Sint Oda als de leerlingen van Sint-Elisabeth en de Cornelius-scholen

Biodiversiteit

De dennenbossen zullen worden omgevormd tot een gemengd, verjongd en gezond bos met inheemse loofbomen. Om zo de biodiversiteit te kunnen verbeteren. 

Op maat van onze bewoners 

Het bos zal ook beschikken over infoborden en QR-codes, die heel wat audiovisuele mogelijkheden gaan bieden. Op die manier kan iedereen die de bossen bezoekt op een speelse manier leren. Voor de bewoners van Sint Oda, hun families en onze medewerkers zal het extra ruimte scheppen waar ze rustig samen buiten kunnen wandelen en ontspannen in de natuur. Sint Oda kan hier in samenwerking met Natuurpunt over meedenken. Door die samenwerking zal het bos ook met het nodige respect voor de natuur rolstoeltoegankelijk worden en ook recreatief worden ingericht op maat van onze zorggebruikers. 

Dit jaar nog wil natuurpunt starten met de eerste beheerswerken.