Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Geef je paasontbijt extra glans

28/03/2021
Het is bijna Pasen. De Heultje-medewerkers kijken hier samen met ons naar uit en hebben enkele eenvoudige paasgerechtjes samengesteld om zo de laatste wachttijd te overbruggen. Een toffe manier om jullie paasontbijt of -feest wat extra glans te geven.

Verwen alvast je smaakpapillen en laat ons genieten van een leuke foto of commentaar op de receptjes. Vielen ze in de smaak, hadden jullie een voorkeur, zit er een absolute aanrader tussen? Wij horen het graag!

1. Lekkere wentelteefjes met brood, eieren, suiker en kaneel.

Ingrediënten:
4 sneetjes brood, 1 ei, 2oo ml melk, snuifje kaneel, 1 zakje vanillesuiker, suiker om te bestrooien, boter of margarine

Bereiding:
Klop de eieren los met de melk in een diep bord. Voeg een snuifje kaneel toe en de vanillesuiker. Klop nog een keer goed door met een vork of garde. Leg een sneetje brood er ca. 20 seconden in en draai het daarna om en doop ook de andere zijde in het eiermengsel. Verhit ondertussen wat boter of margarine in een pan en leg hier het sneetje brood in. Bak aan de onderkant goudbruin, draai om en bak ook de andere zijde bruin. Herhaal dit ook met de rest.

Bestrooi de wentelteefjes voor het serveren nog lichtjes met wat suiker.

Tip: gebruik liever geen vers brood, dit scheurt makkelijk en is bovendien zonde.

2. Wentelteefjes in de oven

Ingrediënten:
6 eieren, melk, 2 sneden toastbrood per persoon (of iets meer voor grote eters)

Chocolade 200 gr, Frambozen confituur, Bakpapier-bakplaat

Bereiding:

  • Oven voorverwarmen 200°
  • Leg een blad bakpapier op een ovenplaat
  • Klop de eieren met wat melk los
  • Sop het brood (1 sneetje per persoon) 1 voor 1 in het eimengsel en leg ze langs elkaar op het bakpapier
  • Verdeel de chocola en een lepel confituur per broodje over de
    broodjes
  • Sop het 2de  sneetje brood per persoon in het eimengsel en leg het op het eerste
  • Bak ongeveer 12 minuten in de oven (pas op voor verbranden!)

3. Kruidige chocolademelk:

Ingrediënten:

½ l halfvolle melk, ½ l sterke koffie, 1 pakje vanillesuiker, kaneelpoeder, 2 plakjes gember of gemberpoeder, 1 ster-anijs, 200 gr. pure chocolade

Bereiding:

Melk, koffie, kaneel, gemberwortel en ster-anijs aan de kook brengen en op zacht vuur 5 minuten laten trekken. Haal de gember en anijs uit het mengsel en doe er al roerend de chocola in. Roer tot de chocola gesmolten is. Giet de chocolademelk in glazen. 

4.De lekkerste ham-ei pannenkoeken

Ingrediënten:

  • 130 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • snuifje zout
  • 360 ml volle melk
  • 8 grote eieren
  • 3 eetlepels ongezouten boter, gesmolten + een beetje voor de pan
  • 8 plakken gerookte ham
  • verse bieslook
  • bakplaat en bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Begin met het maken van de pannenkoekjes door de bloem, suiker, zout, melk, 4 eieren en boter te mixen. Mix het mengsel goed totdat het een gladde textuur heeft en bubbeltjes vormen aan de bovenkant, dit duurt ongeveer 30 seconden. 
  • Laat het beslag minstens 15 minuten op kamertemperatuur staan. 
  • Verwarm een pan en laat wat boter smelten. Doe een kwart van het beslag in de pan en zorg dat een zo groot mogelijk deel van de bodem bedekt is, zorg dat ze zo dun mogelijk zijn.
  • Bak de pannenkoeken ongeveer 2-3 minuten totdat de bodem goudbruin is. Maak de pannenkoek voorzichtig los van de pan met bijvoorbeeld een rubber spatel en kantel hem, bak vervolgens nog een minuutje. Ga zo door met de rest van het beslag.
  • Leg 4  pannenkoeken op de bakplaat met het bakpapier en leg 2 plakjes ham op ieder. Breek een ei boven de ham in het midden en vouw vlug de randjes naar het midden, zorg wel dat je een stukje in het midden open houdt zodat je goed de inhoud kan zien. Maak het geheel nog lekkerder met wat zout en peper en bak het in de oven totdat je ei gaar is maar de dooier nog steeds zacht, ongeveer 12 minuutjes.
  • Als de pannenkoeken klaar zijn haal je ze uit de oven en presenteer ze op een leuk bordje of een mooie houten plank en maak het geheel af met wat fijngesneden bieslook. 

5. Scrambled egg muffins uit de oven

Ingrediënten: 

  • 6 muffins:
  • Spekreepjes , hoeveelheid naar smaak
  • 6 eieren
  • 80 ml melk
  • 2 tomaten, zonder zaadlijsten, in kleine stukjes snijden
  • 6 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Handvol fijngehakte peterselie
  • Zout en peper
  • Muffinvorm

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje olie of bakspray.
  • Bak de spekreepjes of stukjes bacon uit en laat uitlekken op keukenpapier. Kluts de eieren los in een schaal. Voeg de melk, kaas, peper, zout en peterselie toe aan de eieren en klop goed door. Verdeel de uitgebakken spekjes en de stukjes tomaat over de vormpjes en vul de vormpjes tot driekwart af met het eiermengsel.
  • En dan gaan ze ongeveer een kwartiertje in de oven. Blijf er goed bij; soms gaan ze nogal hard, dit ligt aan je oven.

6. Paashaasjes:

Ingrediënten:

  • 1 pak bruinbroodmix (kan je zo kopen)
  • 2 eetlepel vloeibare margarine
  • bloem
  • 9 eieren (small of medium)
  • 1 eetlepel rozijnen
  • beetje water in tas, borsteltje voor geklutst ei

 Bereiding:

Maak van het pak broodmix met 300 ml warm water en de margarine een deeg of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Laat het deeg afgedekt met een schone theedoek 15 minuten op een warme plaats rijzen.
  • Verdeel het deeg in acht stukken.
  • Rol ieder stuk  tot een ca. 15 cm brede en 20 cm lange ovalen lap.
  • Vorm van iedere lap deeg een haasje met een hoofd, lijf, 2 armen en 2 benen. Gebruik eventueel een schaar of mesje om de armen en benen te maken.
  • Bestrijk een bakblik met wat margarine en leg de mannetjes op het bakblik.
  • Leg op de buik van ieder haasje een ei. Vouw de armen over het ei en plak ze met wat water goed vast.
  • Laat het deeg op een warme plaats nog eens 30 minuten rijzen.
  • Warm de oven voor op 200 °C.
  • Klop het overgebleven ei met 2 eetlepels water los en bestrijk hiermee het deeg.
  • Druk de rozijnen in het gezicht als ogen en neus
  • Bak de haasjes in het midden van de hete oven in 10-15 minuten gaar en lichtbruin.
  • Bestrijk de haasjes met wat water om ze te laten glimmen.
  • Laat ze op een rooster afkoelen.

Of maak zelf wit-broodddeeg:

Ingrediënten:

500 gr witte bloem, 1 pakje droge gist, 50 gr gesmolten boter, 1 tas lauwe melk

1 theelepel zout, 2 koffielepels fijne suiker, 1 ei

Werkwijze:

Gist in lauwe melk met de suiker breken, alles mengen en een uurtje laten rijzen of voor diegene die direct aan de slag willen: in microgolf op laagste stand (90) 10 min laten rijzen.

7. Eiersalade maken:

Ingrediënten: 

  • 4 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • kerriepoeder
  • snuifje peper en zout
  • 2 eetlepels verse bieslook

Bereiding:
Kook de eieren matig hard in 5 minuten en laat ze even afkoelen. Pel ze. Snij in blokjes. Dit kan heel handig door een eiersnijder te gebruiken. Snipper de uitjes fijn. Doe de eieren in een schaaltje met de uitjes. Bestrooi met zout, flink wat kerriepoeder en een beetje peper. Voeg 2 eetlepels mayonaise toe en meng het geheel. Proeven is natuurlijk belangrijk. Naar smaak kun je extra zout of kerriepoeder toevoegen. Als laatste knip je de verse bieslook boven de schaal en meng het erdoor. 

8.Broodje met zalm

Gebruik bovenstaand recept en vervang de kerriepoeder door 2 eetlepels verse dille. Meng goed en verscheur een paar plakjes gerookte zalm  boven de salade. Breng op smaak met een beetje citroensap, serveer met een takje dille en een schijfje citroen.

9.Broodje met bacon

Maak het recept voor de basic eiersalade en bak een paar plakjes bacon krokant. Laat ze goed uitlekken op een stukje keukenpapier en verkruimel de plakjes met je handen. Meng de salade vlak voordat je hem serveert met de bacon en serveer eventueel met fijngehakte peterselie.
 

10.Gerookte kip & avocado

Snij gerookte kip in blokjes of koop deze zo. Pel een rijpe avocado en snijd deze in even grote blokjes als de kip, breng op smaak met peper, zout en een klein beetje citroen sap. Meng de ingrediënten met de basic eiersalade.

11.Tricolore

Maak het recept voor basic eiersalade, maar laat de bieslook en kerrie weg. Snijd vervolgens een paar zongedroogde tomaatjes fijn samen met een handje verse basilicum. Meng met de salade en serveer met een blaadje basilicum.

12.Ham en asperges

Kook een paar witte of groene asperges beetgaar en laat afkoelen. Snijd in fijne stukjes of reepjes samen met een paar plakjes gekookte ham. Maak de eiersalade volgens het recept, maar laat de kerrie en bieslook weg. Meng met de asperges en ham, en voeg een handje fijngehakte peterselie toe.