Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Verfrissende zomer in het verschiet

22/03/2021
De gebouwen van de Wallen, ’t Meulke en de Schansen worden weldra uitgerust met airconditioning. 

De nieuwe gebouwen werden gebouwd met silicaatstenen, met aan de buitenzijde een isolatieplaat van 20 cm met geplakte steenstrips. Deze structuur maakt het mogelijk om zeer goede isolatienormen te halen waardoor het binnen warm of koud kan blijven. Op voorwaarde dat ramen en deuren niet ongecontroleerd openen.

Onze dagelijkse werking binnen een leefgroep laat dit dikwijls niet toe, waardoor het in de zomermaanden binnen te warm wordt. Vandaar dat we voor de hete zomerdagen extra technieken moeten gaan gebruiken om de warmte in een versneld tempo eruit te krijgen, zodat de binnentemperatuur comfortabeler wordt. Meerdere verschillende technieken werden onderzocht, maar uiteindelijk werd toch gekozen voor een airco-systeem, dat we zullen laten inschakelen wanneer de binnentemperatuur hoger dan 25 graden wordt.

Vandaar dat alle nieuwe gebouwen voorzien zullen worden van airco-systemen in de centrale ruimtes, niet in de slaapkamers. De eerste airco’s worden vanaf 14 april op Wal 1 geplaatst om ook hier stelselmatig de gebouwen af te gaan. Eind juni worden de laatste airco-units op Schans 6 geplaatst, waardoor alle leefgroepen comfortabel de zomer in kunnen.