Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Sint Oda breidt uit

20/01/2020 test adres

Architect aangesteld voor administratieve nieuwbouw

 

Nu de 6 nieuwbouwpaviljoenen met 108 studio’s gebouwd zijn en onze bewoners hun intrek genomen hebben in ’t Meulke, de Wallen en de Schansen, is Sint Oda klaar om zich verder op de kaart te zetten als toonaangevende zorgaanbieder. 

Het verouderde hoofdgebouw, waarin zowel het zorgondersteunend en personeel van Sint Oda als van Stijn hun onderkomen vinden, zal plaats ruimen voor een nieuw ambitieus project. 

Op de campus komt een nieuw administratief gebouw dat niet alleen onderdak biedt aan de bestaande gebruikers, maar waar ook de werkhoek en logistieke dienstverlening in vervat zitten. Nieuw is dat er ook extra faciliteiten voorzien worden, zoals een feestzaal en vergaderruimtes waar ook de buurt gebruik van kan maken.

Architectuurwedstrijd

Hiervoor werd een architectuurwedstrijd uitgeschreven, waarna de kandidaturen grondig geanalyseerd werden. De opdracht werd uiteindelijk toegekend aan B2Ai omwille van hun duidelijke en ambitieuze projectvisie, waarbij ze een evenwicht vonden tussen ontwerp, planning en budget. 

B2Ai is een architectenbureau met vestigingen in Brussel, Gent en Roeselare dat het hele terrein van de architectuur bespeelt: woningen, bedrijfsgebouwen, scholen, ziekenhuizen, klein- of grootschalig, privaat en publiek. Het multidisciplinaire team telt 120 medewerkers. B2Ai draagt naar eigen zeggen een aantal kernwaarden hoog in het vaandel, zoals mensgericht, professioneel en innovatief. Verder heeft het een hele reeks mooie referenties op zijn palmares, waaronder het futuristisch ogende ziekenhuis van Knokke, de Roelevard in Roeselare, woningbouwprojecten van Triamant, enz.

Inspelen op veranderende zorglandschap

Met de nieuwbouw wil Sint Oda tegemoet komen aan de veranderingen in het zorglandschap en de noden van morgen, maximaal rekening houdend met de drie strategische speerpunten:

  • onderscheidend zijn in kwaliteit van zorg  (state of the art zorgmodellen)
  • goed werkgeverschap
  • Innovatie

Nieuwe dynamiek

“Nu de aanbesteding achter de rug is, kan de ontwerpfase van start gaan”, zo stelt algemeen directeur Lut Smeets. “Het voorstel van de architect ambieert een duidelijk herkenbare, eigenzinnige identiteit voor Pelt. Daarbij vertrekt B2Ai van een stedenbouwkundige visie op het zorglandschap van de toekomst en stelt het de verschillende gebruikers centraal."

"Met het samenbrengen van de administratie en logistieke diensten in het hart van de campus, zichtbaar aan de Breugelweg en in nauwe relatie met Sens-city, wordt de basis gelegd voor een nieuwe dynamiek binnen de gemeenschap van Sint Oda. De bouwwerken zullen vermoedelijk aangevat worden in 2021 en zullen zo’n drie jaar duren.”

concept - master plan-01.png