Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Verplicht gebruik mondmaskers

08/04/2020

Waarom op Sint Oda ieder personeelslid een mondmasker moet dragen …

Sinds enkele weken geldt er een bezoekverbond op Sint Oda. Kort daarna beslisten we dat elk personeelslid altijd een mondmasker draagt als hij/zij aan het werk is en contact heeft met collega’s en/of zorggebruikers. 

 

Wat is het nut van dit mondmasker? 

Onze personeelsleden zijn diegenen die zich buiten onze organisatie bewegen. Zij komen dus nog in contact met andere mensen waardoor er voor hen besmettingsgevaar blijft bestaan. 

Omdat wij willen verhinderen dat onze personeelsleden een mogelijke besmetting overdragen op onze bewoners, dragen zij dus altijd een masker. 

Het is niet zinvol dat onze bewoners maskers dragen omdat zij geen bezoek meer krijgen en dus langs deze weg niet meer besmet worden. 

Social distancing in de zorg niet realistisch

Social distancing respecteren terwijl medewerkers zorg verlenen is bijzonder moeilijk en haast niet realiseerbaar. Het dragen van een mondmasker zorgt voor een bescherming naar onze zorggebruikers toe. Dit is dus de verklaring waarom je onze medewerkers een masker ziet dragen en onze zorggebruikers niet.

Het is vanzelfsprekend dat de social distancing wel van toepassing is in contacten van onze zorggebruikers met onze dorpsgenoten.