Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Nieuwe algemeen directeur bekend

30/10/2020
In mei nam Lut Smeets ontslag als algemeen directeur bij Sint Oda. De drie onderdirecteurs namen toen de dagelijkse werking over: Stijn Paesmans als directeur Zorgondersteuning, Waut Nickmans als directeur Zorg en Leen Hulshagen als directeur Innovatie. Aan dat drietal werd dokter Hilde Olivié, arts en hoofd van de medische dienst van Sint Oda, tijdelijk toegevoegd om als vierkoppig crisisteam Sint Oda door de Corona-epidemie te loodsen.Duo wordt algemeen directeur …

Intussen is de selectieprocedure voor de definitieve opvolging van Lut Smeets afgerond. Na deze procedure werden Stijn Paesmans (directeur Zorgondersteuning Sint Oda) en Waut Nickmans (directeur Zorg Sint Oda) samen benoemd tot algemeen directeur. Zij nemen deze functie dus in duo op. Waut Nickmans wordt hierbij eindverantwoordelijke voor het lokale zorgbeleid in Sint Oda en zal het aanspreekpunt zijn voor ouders, zorgpersoneel en vrijwilligers. Stijn Paesmans blijft verantwoordelijk voor de zorgondersteunende diensten, vormt de brugfunctie tussen zorg- en zorgondersteunende diensten en zal het aanspreekpunt zijn voor vzw Stijn.


… in een 4-koppig directieteam

Dokter Hilde Olivié maakt vanaf heden ook vast deel uit van het directieteam. Zij was de leidende hand in het coronabeleid van Sint Oda en zal dus ook in de toekomst mee vorm geven aan het zorgstrategische beleid van Sint Oda. Hierbij wordt zij geflankeerd door Leen Hulshagen, directeur Zorgvernieuwing en Innovatie.

 

Het ingeslagen pad wordt verdergezet

“De keuze voor de interne kandidatuur van Stijn en Waut mag gezien worden als een bevestiging van de weg die Sint Oda momenteel bewandelt om een innoverende organisatie te blijven die gekend is voor haar goede kwaliteit en waar de warme zorg voor de cliënt altijd op de eerste plaats komt”, aldus Dirk Seresia voorzitter van vzw Stijn, de overkoepelende organisatie waar Sint Oda deel van uitmaakt, en telg van de familie Seresia die aan de wieg stond van Sint Oda en vzw Stijn.