Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

In dialoog met digitaal schriftje

Om de dialoog tussen leefgroepen en ouders te bevorderen, lanceerden we in juni een proefproject met een digitaal heen-en-weerschriftje.

30/11/2021

In juni startten we met 1 leefgroep om dit digitaal heen-en-weer schriftje te testen. Intussen breidde dit uit naar 3 leefgroepen met 33 zorggebruikers.

Uit de cijfers die we van de firma ontvangen hebben, blijkt het gebruik een enorm succes te zijn! De afgelopen maanden gingen er maar liefst 887 verslagen, reacties en berichten heen-en-weer tussen Sint Oda en contactpersonen. Dit is enorm veel! Dit betekent momenteel 10,5 berichten heen en weer per zorggebruiker per maand en maar liefst 17,5 bestanden (= vaak foto’s) heen en weer per zorggebruiker per maand.

Bijkomende testperiode

Ook De Witte Mol test momenteel zo’n digitale communicatietool uit. Wij experimenteerden met schriftje.nl, zij met Familienet. Beide tools worden tot in detail met elkaar vergeleken. Omdat de Witte Mol zo enthousiast was over Familienet, voert Sint Oda ook nog een testperiode in voor Familienet. De IT-dienst van vzw Stijn gaat vervolgens met de resultaten aan de slag om de meest efficiënte tool naar voor te schuiven. 

Testfase gesubsidieerd

Voor de projectfase van het digitaal heen-en-weer schriftje vroegen we bij CERA projectsubsidies aan die uiteindelijk ook goedgekeurd werden. De volledige testfase alsook tablets, smartphones werden integraal terugbetaald. Dank aan CERA om onze visie te ondersteunen om geleidelijk aan te evolueren van ont-zorgen naar samen-zorgen.

cera.png