Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Hackathon jij met ons mee?

09/11/2021 Sint Oda
De eerste provinciale hackathon zou op 16 november aftrappen, met op de eerste dag een ambitieuze brainstorming over zorgtoerisme en sociaal ondernemen met en voor mensen met een beperking. Maar dit werd uitgesteld door POM Limburg. Het programma om games te bedenken, enkele jaren geleden door Sint Oda en de hogescholen uit de grond gestampt, wordt wél met veel inzet georganiseerd. In plaats van een vierdaagse wordt het dus een driedaagse hackathon van 17 tot en met 19 november.

Op woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 november slaat Sint Oda de handen in elkaar met Blue Health Innovation Center, PXL en LUCA School of Arts om computerspelletjes op maat van zorggebruikers te ontwikkelen. 

“Twee jaar geleden organiseerden we al zo’n hackathon”, vertelt Leen Hulshagen, directeur Zorgvernieuwing & Innovatie van Sint Oda. “Het idee kwam van een papa van één van de kinderen in Sint Oda die merkte dat er helemaal geen apps op maat van zijn kind bestonden. Samen met de creatievelingen van Sint Oda en de hogescholen PXL en LUCA zijn we toen aan de slag gegaan.”

Multidisciplinaire teams
Vorig jaar kon er geen vervolg aan gebreid worden omdat corona toen roet in het eten strooide. “Aangezien we dit evenement volledig coronaproof kunnen laten verlopen, beslisten we om er toch volop voor te gaan. Opnieuw stellen we multidisciplinaire teams samen om slimme oplossingen te bedenken. Andere organisaties binnen Stijn vzw, zoals De Klimroos en Sint-Gerardus, en externe centra zoals ’t Gielsbos bezorgden ons alvast concrete casussen waarop onze hackers zich kunnen inspireren.”

Aanvankelijk zou het de eerste dag ook gaan over zorgtoerisme en sociaal ondernemerschap, maar dat werd uitgesteld naar 2022. Door de wijziging in het programma verandert ook de locatie van de themadagen. 

Doe mee!

“Toch willen we nog steeds een warme oproep doen aan iedereen die zijn steentje wil of kan bijdragen en actief wil meedenken om games te ontwikkelen. Je hoeft daar geen IT-specialist voor te zijn, alle invalshoeken zijn welkom om te komen tot fijne, gebruiksvriendelijke en interactieve toepassingen op maat van onze gasten. De input van ouders, familieleden of andere zorgprofessionals is ook heel erg welkom! Wat je mag verwachten? Een fijne en inspirerende ervaring waarbij je de basis helpt leggen voor vernieuwende concepten. Voor alle deelnemers voorzien we ook catering en een leuk presentje achteraf!”

Gewijzigd programma

Woensdag 17 november 2021 – van 09.00– 18.00 uur - locatie: sporthal Sint Oda, Pelt

Kleine multidisciplinaire groepjes werken die dag per team aan één spel. Om 9.00 uur wordt gestart met een uitgebreide brainstorming. Maar ook jouw hulp is meer dan welkom! Als ouder, familielid of zorgprofessional weet je als geen ander wat de aandachtspunten zijn. De dag wordt om 18.00 uur afgerond.

Donderdag 18 november 2021 – van 09.00 – 18.00 uur – locatie: Luca School of Arts, Genk

Deze dag zal meer in het teken staan van het effectief programmeren van een spel, maar deze instellingen moeten geregeld afgetoetst worden inzake haalbaarheid. Dus ook hier doen we graag een warme oproep om de teams te komen ondersteunen met jouw kennis en ervaringen.

Vrijdag 19 november 2021 – van 09.00 – 16.00 uur – locatie: PXL, Hasselt

Deze dag zal in het teken staan van de afwerking en de presentatie van het geleverde werk.

Wat is inbegrepen?

  • ​Eten en drinken gedurende de dag
  • Coaching door experten
  • Gebruik van alle tools tijdens de workshops
  • Internet
  • Post-its, markers, flip charts,..
  • Interessante netwerk opportuniteiten
  • Een leuk presentje
  • Een leerrijke en aangename ervaring

Wil je graag deelnemen? Dan kan je je nog steeds aanmelden via kim.scheepers@oda.stijn.be of via T. 0474 365 767.