Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Hackathon jij mee?

Van 16 november tot 19 november houden we een hackathon-vierdaagse! Hiervoor zoeken we nog enthousiaste deelnemers! Doe jij mee?

21/10/2021

Twee jaar geleden organiseerden wij, samen met hogeschool PXL, onze eerste hackathon in onze sporthal. We deden ons best om op één dag computerspelletjes te creëren die meer op maat waren voor onze gastjes. Dit jaar nemen we deze uitdaging opnieuw ter harte. Maar we breiden uit naar vier hackathon-dagen. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met POM Limburg en BlueHealth Innovation Center. Hogeschool PXL en LUCA school of arts schakelen hun studenten in.

De eerste dag van deze lange hackathonperiode is dinsdag 16 november. Op deze dag staan de thema’s ‘sociaal ondernemerschap’ en ‘zorgtoerisme’ centraal. Heb je hier een specifieke visie over of leuke ideeën, dan kan je hier ook aan deelnemen. Deze zorgchallenge vindt plaats in Center Parcs Vossemeren in Lommel.

Vanaf woensdag 17 november gaan we opnieuw op deze locatie aan de slag met de uitdaging rond computerspellen. Kleine multidisciplinaire groepjes werken die dag per team aan één spel. Ze starten om 9 uur met een uitgebreide brainstorming. Maar ook jouw hulp is meer dan welkom! Als ouder, familielid of zorgprofessional weet je als geen ander wat de aandachtspunten zijn. De dag wordt om 18 uur afgerond.

Donderdag 18 november verhuist de hackathon naar de sporthal van Sint Oda. Deze dag zal meer in het teken staan van het effectief programmeren van een spel, maar deze instellingen moeten geregeld afgetoetst worden inzake haalbaarheid. Dus ook hier doen we graag een warme oproep om de teams te komen ondersteunen met jouw kennis en ervaringen. We starten weer om 9 uur en eindigen rond 18 uur.

Vrijdag 19 november zal de hackathon doorgaan in de gebouwen van Hogeschool PXL te Hasselt. Hier beginnen we ook om 9 uur maar is het einde voorzien rond 16 uur. Deze dag zal in het teken staan van de afwerking en de presentatie van het geleverde werk.

 

KOM JIJ ONS HELPEN?

Heb je interesse om deel te nemen aan de eerste en/of de tweede dag (16-17/11), schrijf je dan nog snel in via https://www.hack4health.be/limburg.

Interesse om deel te nemen  aan de derde en/of vierde dag? Neem contact op met Kim Scheepers via kim.scheepers@oda.stijn.be of via 011 805 890.

 

Meer informatie vind je terug op volgende websites:

Dinsdag 16 november: https://www.hack4health.be/limburg (sociaal ondernemerschap)

Woensdag 17 november:  https://www.hack4health.be/limburg (computerspellen)

Donderdag 18 november:https://games4all-hackathon.eu/ (computerspellen)