Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Geflitst: Buitengewoon Warme Zorg

Warme, aangrijpende, grappige en maar vooral foto’s van het dagelijkse leven op Sint Oda stonden de afgelopen twee weken in de kijker in Sens-city, het kloppend hart van Sint Oda.

21/10/2021

Aanleiding voor een terugblik is het aankomende pensioen van Jo Vandenbossche – beter bekend als Jo van de Video. Hij had de moeilijke taak om te mogen selecteren uit het gigantische fotoarchief. Waarin hij met verve geslaagd is. Er werden een driehonderdtal foto's uitgekozen. De meeste foto's maakte Jo de voorbije jaren van de bewoners, het personeel, de dagelijkse activiteiten, de werking in de leefgroepen. De fototentoonstelling gaf dan ook  een heel onbevangen, eerlijk, warm beeld.

Inclusiviteit als rode draad
De tentoonstelling werd druk bezocht. En ook minister Wouter Beke nam tijdens de openingsreceptie ruim de tijd om alle beelden uitgebreid te bewonderen. Hij loofde vooral de inclusiviteit die de beelden uitstralen. "Stuk voor stuk liefdevolle portretten waarbij het opvalt dat er op Sint Oda heel veel warmte heerst", zo zei hij. "Er wordt uitgegaan van de mogelijkheden die de zorggebruikers wél nog hebben, zodat ze een fijn leven kunnen leiden."