Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Casa Del Sole op bezoek

Eind oktober kregen we hoog bezoek uit Italië. Een delegatie van Casa Del Sole kwam in Sens-city langs om ideeën op te doen voor de eigen werking.

02/11/2021

Casa Del Sole is een organisatie voor de zorg aan personen met een ernstig meervoudige beperking in Italië (Verbania). Zij willen in de nabije toekomst een project uitbouwen voor volwassenen met een verstandelijke beperking en kwamen graag ideeën opdoen in Sint Oda. 

Meerdaags studiebezoek

Giorgio Calendi kwam al meerdere keren op studiebezoek in Sens-City, het activiteitencentrum van Sint Oda. Hij wist zijn collega’s te enthousiasmeren om gedurende 3 dagen naar Limburg te komen om zoveel mogelijk ideeën op te doen van verschillende dienstencentra  en projecten van Stijn VZW. Het bezoek is gestart op Sint Oda, de dagen nadien zakten ze af naar ’t Weyerke in Heusden-Zolder en vervolgens naar Hogerveld in Genk om verschillende woonvormen te mogen bezichtigen. 

Delen knowhow

We zijn fier om onze ideeën en knowhow, zowel in de begeleiding van onze zorggebruikers, als de recente bouwprojecten, te mogen delen met geïnteresseerden. De reacties van onze bezoekers waren alvast lovend. Maria Edgarda is neuro-psychiater, Raffaella is manager van het nieuwe project voor volwassenen  en Sara en Giorgio zijn internationale lesgevers Basale Stimulatie.

 Ze werden dan ook hartelijk ontvangen door directie en medewerkers van Sint Oda. Over alle projecten werd uitgebreid verslag gedaan, de nieuwe leefgroepen werden bezocht en veel informatie werd doorgegeven. De voertaal was het Engels. We zijn één van onze medewerkers, Melanie Vinci, erg dankbaar om alles vlot te vertalen naar het Italiaans.