Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Bewoners en personeel gevaccineerd

26/02/2021
We hebben er ontzettend lang naar uitgekeken, maar nu was het dan eindelijk zo ver. Op donderdag 25 en vrijdag 26 februari waren het V-days op Sint Oda. Zowel meerderjarige bewoners als personeel kregen een vaccin tegen Covid-19 toegediend.

Op woensdag 24 februari werden de vaccins geleverd. De inentingen werden gespreid over de volgende twee dagen, waarbij er telkens om 9 uur ’s ochtends gestart werd. Zo’n 700 prikjes werden klaargemaakt voor een 230-tal zorggebruikers en een 500-tal medewerkers. 

Geslaagde eerste vaccinatieronde


De organisatie verliep vlekkeloos. Drie teams van twee verpleegkundigen gingen de leefgroepen één voor één af. In het hoofdgebouw waren er twee lijnen voorzien voor het personeel. Zij dienden zich telkens aan te melden met hun identiteitskaart en werden na de prik gevraagd om nog een kwartiertje in de wachtruimte door te brengen ter controle.

De toedieningen zijn vlot verlopen. Geen enkele bewoner of patiënt had last van een allergische reactie. Hier en daar was er wel sprake van een wat stijve arm, maar over het algemeen was het een meer dan geslaagde vaccinatieronde.

Nog één prik binnen 3 weken


De tweede toediening gebeurt na drie weken op 18 en 19 maart 2021. Zeven dagen nadien zijn onze bewoners en onze medewerkers maximaal beschermd tegen ziekte na besmetting met het coronavirus.

Voorzichtig blijven en stapsgewijs versoepelen


Toch betekent dit niet dat we de teugels gaan laten vieren. Tot meer dan 70% van de bevolking is gevaccineerd en de algemene besmettingscijfers in België onder controle zijn, blijven we vasthouden aan de preventieve en hygiënische maatregelen. Toch kan er intussen tijd al nagedacht worden over stapsgewijze versoepelingen. Het zou mooi zijn als ouders hun kind weldra op een iets regelmatige manier mee naar huis kunnen nemen.

 

Benieuwd hoe het er aan toeging?