Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Afbraakwerken van start

18/01/2020 Remedios Bryan

Afbraak Bergen gaat van start

Nu de verhuis van Berg 3 naar Hei 5 achter de rug is, staan de Bergen volledig leeg en worden de afbraakwerken aangevat. 

De voorbereidingen hierop startten op maandag 2 december. Er werden  rond de afbraakomgeving – rond de Bergen dus – hekken geplaatst om dit gebied af te schermen.

Gefaseerde afbraak Bergen

De afbraak verloopt in fasen. Begin december werden de Bergen binnenin ontmanteld om vervolgens helemaal gesloopt te worden. Medio december zal ten vroegste het bouwpuin afgevoerd kunnen worden. 

Het werfverkeer zal tussen de wasserij en het magazijn wegrijden. Op drukke momenten bestaat de kans dat er geen parkeermogelijkheid is. 

De toegang naar ‘t Meulke wordt zolang mogelijk behouden, zoals hij nu is. Eens de effectieve afbraakwerken aanvangen, zal ’t Meulke bereikbaar zijn via het paadje dat langs de technische dienst loopt. De Schansen kunnen via Hei 8 het terrein op. 

Werfzone vermijden

Bij aanvang van de daadwerkelijke sloopwerken, is het raadzaam om de werfzone een tijdje te vermijden en wandel- en fietsroutes aan te passen.